Corda Campus

De toegangscontrole van de toekomst

Samen met Cegeka en The Safe Group realiseerde we een baanbrekend project op de Corda Campus te Hasselt. De technologische campus wenste haar parking te vernieuwen met een slim parkeersysteem. In deze case study lees je over de integreerbaarheid van onze fysieke toegangscontroleproducten met A.I., signalisatie en camerasystemen.

De technologie

Cegeka zorgt voor het slimme parkeersysteem op de Corda Campus. Hun capacity platform registreert de wagens die toerijden en bepaalt of ze een plaats toegekend krijgen op deze parking of worden doorverwezen naar een nabijgelegen parking

Er wordt echter een onderscheid gemaakt tussen de bezoekersparking en de toegang tot de ondergrondse parkeerplaatsen. De bezoekersparking is toegankelijk voor iedereen, tenzij het slim parkeersysteem het voertuig detecteert als Corda werknemer. In dit geval openen de slagbomen niet.

Het systeem van de ondergrondse parkeerplaatsen laat de bedrijven toe om de nummerplaten van hun personeel zelf te registeren.

Slimme camera’s lezen de nummerplaten van aankomende voertuigen en sturen een signaal door naar het parkeersysteem. Dan bepaalt het systeem of de slagboom aldanniet opent voor het betreffende voertuig. Slimme schermen van The Safe Group leiden de bestuurders naar hun parkeerplaats, of verzoeken hen elders te parkeren.

Teamwork

“Dit project is tot stand gekomen doordat verschillende partijen samenwerkten en flexibiliteit hoog in het vaandel droegen”, aldus Anja Verstrepen ( Facility Manager Corda Campus ). Teamwork makes the dream work !

Ons aandeel

Doordat wij onze productie volledig zelf beheren kunnen we onze producten perfect aanpassen voor dergelijke projecten. Corda Campus krijgt veel bezoekers. Daarom raadden we onze MCS51-slagbomen aan. De integratie met het parkeersysteem van Cegeka liep feilloos.

Contactstrips onderaan de slagbomen bieden een extra veiligheid. Bij contact met een voertuig of persoon heropent de slagboom automatisch zo wordt eventuele schade vermeden.