Schuifpoort: vrijdragend of op rail

Wanneer de toegang tot de woning of bedrijfsterrein te breed is, of de inrit te kort om een vleugelpoort te plaatsen, wordt er gekozen voor een schuifpoort. Een schuifpoort sluit brede toegangswegen of inritten makkelijk af. Er moet rekening gehouden worden dat naast de inrit plaats vrij is voor de schuifpoort. Afhankelijk van de breedte van de inrit en het type van de schuifpoort kan dit tot 3m breder dan de inrit zijn. 

Een schuifpoort wordt gemonteerd op een rail of is vrijdragend.

Als er gekozen wordt voor een schuifpoort op rail, wordt er een rail in het wegdek geplaatst waar de schuifpoort over schuift. Deze rail steekt ongeveer 1,5cm uit de grond.

Een vrijdragende schuifpoort wordt ondersteund door rollers die links of rechts van de schuifpoort worden geplaatst. Deze rollers geleiden en houden de vrijdragende schuifpoort recht tijdens het openen en sluiten. Omdat er geen rail is die de poort draagt, moet er extra ruimte voorzien worden naast de inrit. Afhankelijk van de breedte van de inrit en het type van de vrijdragende schuifpoort moet er 1m tot 3m vrijgehouden worden. 

Al onze schuifpoorten worden gestraald, gemetalliseerd en afgewerkt met een thermogeharde polyester coating in een RAL-kleur naar keuze. Hieronder vindt u enkele van onze afgewerkte schuifpoorten. Al deze schuifpoorten kunnen aangepast worden op maat van uw inrit.

Vindt u niet wat u zoekt? Contacteer ons. Wij ontwerpen, produceren en plaatsen een schuifpoort naar uw specificaties.