Bij een sectionaalpoort is het poortblad opgebouwd uit verschillende secties, die verticaal naar boven schuiven en draaien tot ze in een horizontale positie onder het plafond komen te liggen. De dagopening van de poort is volledig vrij om naar binnen/buiten te rijden.

Het rolsysteem van de poort is voorzien van kogelgelagerde nylon loopwielen die een geluidsarme werking garanderen. De looprails worden zodanig gemonteerd dat er zo weinig mogelijk overgangen in zitten verwerkt. De balancering via de torsieveren zorgt er voor dat de poort met een minimale kracht geopend en gesloten kan worden.

Oppervlaktebehandeling

Het deurblad is voorzien van een polyester kunststof grondlaag. De standaardkleur is RAL 9010 voor binnen- en buitenzijde.

Optie kleur

Buitenzijde (eventueel ook binnenzijde) in een kleur naar keuze verkrijgbaar.

Bediening

1. Handbediend: Hier kan men de keuze maken tussen handgreep, voetsteun, trekkoord, schuifgrendel, slot met profielcilinder of handtakel.
2. Elektrisch aangedreven: zie automatiseringen: JIM motor
Passieve veiligheid in gebruik.

De Europese Commissie heeft een aantal richtlijnen opgelegd i.v.m. het functioneren en de veiligheid van poorten.
Alle poorten voldoen aan deze eisen en normen van de Bouwproducten Richtlijn en de Machinebouw Richtlijn EN 13241-1 en zijn door de volgende instanties getest: TÜV, SP en SKG.

Inbraakveiligheid

De poorten van Bam Bormet hebben het SKG keurmerk (klasse II), Komoattest. Dit attest bewijst dat onze poorten beveiligd zijn tegen inbraak.

Actieve veiligheid in gebruik

De poorten zijn uitgerust met speciale valbeveiligingen, die voorkomen dat het poortblad naar beneden valt bij een veerbreuk of kabelbreuk (industrieel). Een ingewerkte kabelgeleiding, zijdelingse knelbeveiliging en afgeschermde loopwielen zorgen voor een optimale bescherming. De elektrisch bediende poorten kunnen voorzien worden van een dubbele veiligheid en voldoen aan de strengste eisen opgelegd door de Europese Commissie. Alle poorten dragen een CE- markering.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van afgewerkte vleugelpoorten.

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons voor meer info of kom langs in onze showroom!