Bij een sectionaalpoort of garagepoort is het poortblad opgebouwd uit verschillende secties, die verticaal naar boven schuiven en draaien tot ze in een horizontale positie onder het plafond komen te liggen. De dagopening van de garagepoort is volledig vrij om naar binnen/buiten te rijden.

Het rolsysteem van de sectionaalpoort is voorzien van kogelgelagerde nylon loopwielen die een geluidsarme werking garanderen. De looprails van de sectionaalpoort worden zodanig gemonteerd dat er zo weinig mogelijk overgangen in zitten verwerkt. De balancering via de torsieveren zorgt er voor dat de garagepoort met een minimale kracht geopend en gesloten kan worden.

Oppervlaktebehandeling

Het deurblad van de sectionaalpoort is voorzien van een polyester kunststof grondlaag. De standaardkleur is RAL 9010 voor binnen- en buitenzijde. 

Om de kleur van de panelen te beschermen tegen weersinvloeden raden we aan om regelmatig te behandelen met onze Alu Box onderhoudsset. Deze box bestaat uit 4 onderdelen:

  • Novacare Shamp-Wax om de poort te reinigen en de lak te beschermen
  • Surface Renewer om doffe kleuren terug voller te maken
  • Multi-Sponge om krasvrij te reinigen
  • Novawipe Microfibre om alle vuiltjes af te vegen

Elke kleur is mogelijk

De buitenzijde (en evt. ook de binnenzijde) is verkrijgbaar in een RAL-kleur naar keuze. 

Bediening

1. Handbediende sectionaalpoort: Hier kan men de keuze maken tussen handgreep, voetsteun, trekkoord, schuifgrendel, slot met profielcilinder of handtakel.
2. Elektrisch aangedreven: Verschillende sturingen mogelijk. 

De Europese Commissie heeft een aantal richtlijnen opgelegd i.v.m. het functioneren en de veiligheid van poorten.
Alle garagepoorten voldoen aan deze eisen en normen van de Bouwproducten Richtlijn en de Machinebouw Richtlijn EN 13241-1 en zijn door de volgende instanties getest: TÜV, SP en SKG.

Inbraakveiligheid

De sectionaalpoorten van Bam Bormet hebben het SKG keurmerk (klasse II), Komoattest. Dit attest bewijst dat onze poorten beveiligd zijn tegen inbraak.

Actieve veiligheid in gebruik

De garagepoorten zijn uitgerust met speciale valbeveiligingen, die voorkomen dat het poortblad naar beneden valt bij een veerbreuk of kabelbreuk (industrieel). Een ingewerkte kabelgeleiding, zijdelingse knelbeveiliging en afgeschermde loopwielen zorgen voor een optimale bescherming. De elektrisch bediende poorten kunnen voorzien worden van een dubbele veiligheid en voldoen aan de strengste eisen opgelegd door de Europese Commissie. Alle sectionaalpoorten dragen een CE- markering.

Opties

Bij elke uitvoering kunnen optioneel ramen worden voorzien. 

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van afgewerkte garagepoorten.

Niet gevonden wat u zoekt? Contacteer ons voor meer info of kom langs in onze showroom!